Šamačka 11        098 18 19 813        Facebook        Instagram

 • Programi za početnike

  Također primjereni starijima, osobama s određenim ozljedama, odnosno svima koji žele statični trening unutar 50% maksimalnog opterećenja. U našoj dvorani Nebo se opustite, ostavite sve brige pred vratima i vježbajte s pogledom na ptice i oblake. Razgibajte se, oslobodite stresa i bolova u leđima, učinite nešto pozitivno za svoje zdravlje.

  1. Niski intenzitet


  FIZIO PILATES
  Tijelo prosječne osobe u 21. stoljeću vrlo je često na mnogo načina nefunkcionalno. Zbog premalo kretanja i previše sjedenja za računalom, kao i na stolici općenito, brojni mišići zdjelice, kralježnice i čitavoga trupa postaju prenapeti, skraćeni, s vrmenom čak vrlo bolni ili u potpunosti nefunkcionalni. Amplitude pokreta u zglobovima sve su manje, a tijelo se sve teže nosi sa svakodnevnim izazovima i opterećenjima. Fizio Pilates je program kojem je osnovni cilj ponovno aktivirati uspavane i nefunkcionalne mišiće, probuditi ih, ojačati, istegnuti te učiniti da se ponovno osjećate dobro u vlastitome tijelu. Program vodi diplomirani fizioterapeut.

  PILATES ZA KRALJEŽNICU
  Ovo je program najnižeg intenziteta, koji je u centru Gea osmišljen kako bi zadovoljio potrebe apsolutnih početnica, osoba srednje i starije dobi, vježbačica s određenim ozljedama, osjetljivom kralježnicom, odnosno svih onih koji žele statični sat unutar 50% maksimalnog opterećenja. Cijeli sat vježbe se rade na podu, kako bi se olakšala izolacija osjetljivih dijelova tijela, a svi pokreti su vrlo nježni i neagresivni za osjetljivu kralježnicu i koljena, kako bi ih mogli pratiti i najzahtjevnije vježbačice. Program vodi instruktorica Joge i Pilatesa, s licencom verificiranom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, kako bi ovaj fizio i kineziterapijski program bio u potpunosti siguran za vježbačice s posebnim tjelesnim potrebama.

  FIT & RELAX
  Ovaj je program nastao na temelju 20 godina iskustva u dvorani i dosadašnjeg rada sa stotinama žena svih dobi i tjelesnih predispozicija. Njegov je osnovni cilj aktivacija i jačanje dubinskih mišića trupa, naročito mišića koji podržavaju kralježnicu - kako bi bolovi u leđima popustili i kralježnica postala vitalnija i funkcionalnija, a kompleksne core vježbe (za središte trupa i dno zdjelice) kombiniraju se s različitim statičnim vježbama oblikovanja i učvršćivanja tijela. Fit & Relax će aktivirati svaki i najmanji mišić u Vašem tijelu, temeljito ga istegnuti te poboljšati koordinaciju i ravnotežu, dok ćete se Vi opuštati i odmarati od stresa i radnoga dana.

  PILATES
  Preko 100 godina stara i u svijetu vrlo popularna Pilates metoda na ovom se satu provodi na prostirci, velikoj i maloj lopti, BOSU polulopti, foam rolleru i uz Pilates ring. Pilates je drugačiji od većine grupnih, workout i fitness programa, a njegove specifične i kompleksne vježbe utječu ne samo na poboljšanje izgleda, nego i na drugačije doživljavanje vlastitog tijela, fleksibilnost, koordinaciju, ravnotežu, poboljšanje stanja kralježnice i općeg stanja organizma te na produbljenje disanja. Pilates je graciozan, ženstven, odličan za učvršćivanje i oblikovanje tijela, jačanje mišića leđa, te se s pravom naziva jednim od najcjelovitijih programa za vježbanje ikada osmišljenih.

  BALANCE UP YOGA
  Yoga je toliko mnogo više od istezanja! Na ovom se programu rade vrlo učinkovite vježbe za kralježnicu, jačanje, oblikovanje i istezanje čitavoga tijela. Program je prilagođen početnicama, ali i vježbačicama s nešto iskustva koje žele promjenu, izazov, odnosno kvalitetan i temeljit pristup pokretu. Yoga vas čini jačima i gipkijima, umanjuje ili u potpunosti uklanja bolove u kralježnici, poništava negativne učinke sjedilačkog načina života, uči vas kako se opustiti, umanjiti stres, disati kvalitetnije i dublje. Sa svakog sata yoge iz dvorane izlazite sretniji, opušteniji, obnovljene energije, a ova tisućama godina stara metoda zaista je nešto posebno. Uravnotežite tijelo i um, fizički ojačajte, mentalno se opustite. Pronađite savršenu ravnotežu jačajući i istežući mišiće, kao i ostale meke strukture lokomotornoga sustava, iznenadit ćete se vlastitom vitalnošću i napretkom!

  2. Niski do srednji intenzitet


  FIT & CORE
  Ovaj je program starija sestra programa Fit & Relax, nastao kroz intenzivan i temeljit rad na mišićima trupa i kalježnice te aktiviranju i oblikovanju čitavoga tijela, a kroz perspektivu povratnih informacija naših redovitih vježbačica, prateći njihove potrebe i napredak. Za dodatni izazov snage i ravnoteže, funkcionalne i core vježbe naprednog stupnja te široki spektar vježbi koje aktiviraju apsolutno sve mišićne grupacije. Intenzivniji rad na mišićima trupa i zdjelice, snazi, funkcionalnosti i fleksibilnsti za vježbačice s nešto prethodnoga iskustva, uz vodstvo mag. kineziologije.

  BODY TONE
  Nešto intenzivniji statični program koji mogu pratiti i početnice, a usmjeren je oblikovanju i učvršćivanju cijeloga tijela, kroz brojne čučnjeve i klasične workout vježbe s različitim rekvizitima, ali i funkcionalne bodyweight vježbe za sve mišićne grupacije. U ovom programu nema aerobnoga dijela (nema koraka, skakanja niti koreografija), ali se zato cijeli sat vrlo intenzivno radi na skidanju kilograma, učvršćivanju trbuha i stražnjice te oblikovanju cijeloga tijela. Za početnice s malo većim entuzijazmom i apetitom za vježbanjem.

 • Programi srednjeg intenziteta

   

  Primjereni osobama s nešto iskustva u vježbanju, ali i početnicama koje žele nešto viši intenzitet treniga te onima koje se žele tek okušati u aerobnim programima. Samo hrabro, svi su jednom bili početnici. Poželite i uspjet ćete!

  3. Srednji intenzitet


  YOGA BURN
  Postoje mnoge predrasude o jogi kao isključivo meditativnoj i opuštajućoj praksi koja se bavi prvenstveno istezanjem. Joga jest sve navedeno, no postoje također i vrste joge koje su živa vatra. Malo metoda može toliko podići energiju u tijelu, zapaliti vatru u organizmu, iscijediti ga i probuditi, kao što to mogu energični slijedovi Ashtanga i Vinyasa joge. Yoga Burn je program baziran na upravo ovim stilovima, koji, pokretom slijedeći dah, nastoji podići sve navedene segmente na višu razinu. Meditacija u pokretu, kvalitetno disanje u slijedu asana, probuđena energija, vitalnost, snaga i fleksibilnost samo su neke od dobrobiti ovoga programa. Oduprite se na kvalitetan način svakodnevnim izazovima, iscijedite stres, udahnite vitalnost, usudite se pomaknuti vlastite granice!

  POWER BODY
  Energija, aktivacija čitavog tijela, znojenje i skidanje kilograma, temeljit pristup, jačanje dna zdjelice i core stability mišića, oblikovanje i učvršćivanje tijela..... ovaj je program sve to i još puno više! Nastao kao šlag na torti dugogodišnje edukacije, iskustva, brojnih novih ideja, povratnih informacija od velikog boja žena kroz 20 godina rada u rekreaciji, no najviše od svega iz ogromne ljubavi prema ovome poslu i neograničenih količina energije koju donosi! U Power Coreu je svaki sat u potpunosti drugačiji od prethodnog, kombinira elemente nekoliko različitih tehnika – pilatesa, joge, bodyweight vježbi, Ground Force metode, funkcionalnog i kružnog treniga pa i Tabata tehnike. Vježbe su intenzivne, usmjerene jačanju prvenstveno osnovnih posturalnih mišića, a preko njih i onih površinskih. Izmjenjuju se u brzom tempu, sa uvijek novim rekvizitima ili bez njih, no izbjegavaju bilo kakvu vrstu skokova. Vježbe su kompleksne pa se preporučuju osobama s nešto iskustva u vježbanju.

  HOT BODY BURN
  Drugačiji, kreativniji, učinkovitiji pristup klasičnim workout i funkcionalnim vježbama! Na ovome ih programu izvodimo u sekvencama, slijedovima ili pak sa intervalnim izmjenama, kako bi tijelo aktivirali na potpuno nove načine. Temeljito, trodimenzionalno, inteligentno vježbanje koje će potaknuti brojne tjelesne reakcije i promjene. Poznate vježbe prilagođene početnicima, ali uz više znoja, više kreativnosti i bolju učinkovitost, a s ciljem oblikovanja tijela i skidanja kilograma.

  BOOTY ATTACK
  KAKO DO SAVRŠENE, ZAOBLJENE STRAŽNJICE? Ciljanim vježbama koje aktiviraju vaše gluteuse iz različitih kuteva i na različite načine! Stražnjice su oduvijek bile ženska slaba točka, što zbog nakupljanja celulita, što zbog smanjenog tonusa. Situacija je danas gora nego ikada, jer zbog puno sjedenja i premalo kretanja zdjelica ostaje u nepravilnom položaju, u kojem je vrlo teško ili nemoguće pravilno aktivirati glutealne mišiće. Ovo je program koji će, uz statične i polustatične vježbe učvršćivanja čitavoga tijela, probuditi, osnažiti i oblikovati vaše gluteuse te napokon popuniti te rifle onako kako biste željele! ☺

   

  4. Srednji do visoki intenzitet


  FUNCTIONAL BODY BURN
  Intenzivno znojenje, potrošnja kalorija i skidanje kilograma, oblikovanje tijela i njegova aktivacija na funkcionalan način – ovaj program ima sve! Funkcionalne vježbe kroz prirodne kretnje temeljito aktiviraju tijelo, dok ga dodatne ciljane vježbe za ženske kritične zone oblikuju i učvršćuju. Cardio komponenta povećava kalorijsku potrošnju, a vaše se tijelo počinje mijenjati u željenom smjeru!

 • Programi visokog intenziteta

  Namijenjeni iskusnim vježbačicama koje žele vrlo visoki intenzitet treninga, napredne koreografije te puno znoja i potrošene energije! Naša crvena dvorana Zemlja stvorena je za divlju, žensku energiju. Pronađite amazonku u sebi!

  5. Visoki intenzitet


  ZUMBA
  Zumba je izazov koji će probuditi skrivene strasti i amazonku u vama! Bez poštede, bez zadrške, bez ograničenja. Razdrmajte se, rasplešite, uznojite i otkrijte u sebi energiju vatre uz Salsu, Merengue, Lambadu, Reggaeton i druge vruće latino ritmove! Ovaj jedinstveni, rasplesani aerobni sat visokog intenziteta je vaš dodir s vatrom Španjolske, Kube i južne Amerike, proveden kroz kombinacije jednostavnih koreografija i lako pamtljivih pokreta. Puno zabave, hrpa odlične energije, smijeha, znoja i plesa. Zumba nije vježbanje, Zumba je party!


  5. Vrlo vrlo vrlo visoki hot hot intenzitet – za najhrabrije! ☺


  3D EFFECT
  Sadrži 3 najpopularnija svjetska programa: Insanity, TRX i Bodyskills te utječe na 3 najvažnije tjelesne komponente: funkcionalnost, čvrstoću tijela i, naravno, bolji izled! Bez koreografije, 3D Effect aktivira tijelo na funkcionalan način – što znači da ga tretira kao cjelinu, stavljajući naglasak na prirodne kretnje i aktivaciju više mišićnih grupacija istovremeno. Odluči se, pokreni, promijeni, usudi se i odazovi izazovu na programu vrlo visokog intenziteta koji topi kilograme i u potpunosti mijenja pogled na cardio i funkcionalni workout!

 • NOVO – POSTURALNA TERAPIJA!!!

  Ona NIJE GRUPNI PROGRAM, nego individualno savjetovanje s ciljem ublažavanja i uklanjanja bolova te ispravljanja krivih držanja! Posturalne vježbe su posebno osmišljeni pokreti i položaji kojima se vraća mišićna funkcionalnost i osnovni noseći zglobovi dovode u neutralan anatomski položaj. Time se uspostavlja mišićna funkcija, povezuju kinetički lanci, rasterećuje tijelo i smanjuju bolovi. Posturalne vježbe određuju se individualno za svaku osobu ovisno o simptomima i disfunkcijama.
  Ukoliko vam ne odgovara termin naveden u rasporedu (ut-čet 18:40), moguće je dogovoriti i neki drugi termin – prije podne ili vikendom. Jedan ciklus Posturalne terapije sastoji se od 2 ili 3 dolaska.
  Na prvom dolasku ćemo vas slikati i porazgovarati o vašem problemu, kako bismo napravili analizu posture – položaja i držanja vašega tijela.
  Na drugom dolasku dobivate individualni program vježbi, kreiran na osnovu analize vašega stanja, koji vam se detaljno pokaže i objasni, a dobijete i pisane materijale. Vježbe izvodite sami kod kuće, svakodnevno!
  Nakon 2 tjedna izvođenja vježbi dolazite treći puta, po novi program vježbi, kako bi tijelo moglo napredovati i kako bi se promjene u posturi mogle dogoditi.
  Cijena ciklusa iznosi 600 kn (za 3 dolaska i 2 seta vježbi), odnosno 400 kn (za 2 dolaska i 1 set vježbi).
  Informacije i dogovor termina: 098/ 18 19 813
  Više o Posturalnoj terapiji možete pročitati (i vidjeti dosadašnje rezultate) na http://www.pokretom.org/

Kineziologija logoTRX logo SQegoscueyoga alliance novoMinistarstvo znanosti obrazovanja i sporta1ground force

Copyright © 2011 Centar kulture tijela Gea